Reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie & Karoline

Bilder

Flickr

spinner

Blogg fra Portugal | 25 juni - 9 juli 2018  

Kartet ovenfor er vår "cirka" reiserute. Du kan klikke på kartet for å forstørre det, du kan også dra kartet med å holde venstre museknapp nede, og dra musen.

Vi har ankommet Lisboa!  

Etter en fin flytur fra Oslo, ankom vi Lisboa i går kveld. Litt forhåndssjekking resulterte i at vi bestillte en Uber til å frakte oss til sentrum - kjapt, enkelt og billig :)
Innsjekkinga til AirBnB leiligheten gikk også knirkefritt.

I dag har vi utforsket byen ved å starte nede ved sjøen, Cais das Colunas. Her var det et fint område med både strand og platå med utsikt utover sjøen.

Reiseblogg bilder
Emilie, Karoline og Monica ved Cais das Colunas

Vi vandret oppover Rua Augusta, en virkelig livlig shopping-gate, med alt en kan tenke seg av butikker!

Reiseblogg bilder
Buen ved Praça do Comércio

Etter noen timer med vandring i gatene og butikker, begynte sulten å melde seg. Vi bestemte oss for å gå opp den bratteste veien vi fant, for å prøve å finne en restaurant med ustiskt utover byen. Og etter å ha gått mange trappetrinn, og en god del høydemeter, fant vi en koselig restaurant, der vi spiste god mat. Svein Erik fikk stjerne i boka av servitøren av å identifisere en god gammel fotballehelt avbildet med kokken (et "blurry" bilde av Luis Figo og kokken) :p

Reiseblogg bilder
Kafélivet..

Arkitekturen og fargene på byggene i Lisboa skiller seg litt ut fra det vanlige. Morsomt å se friske farger på byggene. Her er et bilde tatt på vei ned igjen fra restauranten:

Reiseblogg bilder

Vi vandret også innom et marked, der de solgte lokal mat. Det gikk for det meste i spekemat, pølser og ost, noe som kunne lett kjennes på lukten ;) Men det var mye gode smaksprøver, og dette kan vel friste en hver?

Reiseblogg bilder
Spekeskinke-sandwich med litt pølser på si

Etter litt mer butikk-tråkking, fikk Karoline og Svein Erik nok. Med en liten time til avspark mellom Argentina-Nigeria kampen i fotball VM, så gikk vi tilbake til stranda. Her var det god stemning med live-musikk, solskinn og saltvann mellom tærne - sweet :)

Reiseblogg bilder

Vi bevegde oss deretter 100 meter vekk fra sjøen, og opp til et stort område, der det var rigga til for visning av kampen. Etterhvert kom også Emilie og Monica, og vi runda av kvelden her, før vi tok en Uber tilbake til leiligheten.
Alt i alt - en kjempefin dag i Lisboa!

Reiseblogg bilder
På fotballkamp :)