Reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie & Karoline

Bilder

Flickr

spinner

Blogg fra Frankrike | 16 juli - 22 juli 2013  

Kartet ovenfor er vår "cirka" reiserute. Du kan klikke på kartet for å forstørre det, du kan også dra kartet med å holde venstre museknapp nede, og dra musen.

Avslappande strandliv i Nice  

Reiseblogg bilder
Idag har vi igjen berre slappa av på stranda i Nice. Emilie og Karoline kosa seg med en saftig og god vannmelon som Emilie ville kjøpe for å dele med søstra si :) Vi har prøvd å,tilpasse strandlivet med å komme litt før sovetida til Karoline. Så bader vi litt med ho, gir ho mat, så sover ho et par timer. På denne måten får vi også litt avslapping med solslikking. Dette har fungert veldig bra i en ellers ganske travel kverdag :) Men ho er veldig tålmodig og stort sett i godt humør heile tida.

Cannes  

Reiseblogg bilder

Ny dag, ny togtur. Denne gangen i motsatt retning, til Cannes! Togturen tok litt lenger tid, ca 40 min. Eg blei litt lei av å sitte sammenmost ute i en trang trappegang med barnevogna, mens folk skulle av og på toget på kvart stopp, men det gikk greitt. Karoline var stort sett i strålande humør. Monica og Emilie kosa seg i gode seter lenger inne i vogna, grrr, hehe ;)
Cannes var enda litt meir lukseriøst enn Nice. Her var det butikker som LV, Gucci, Gant, Hugo Boss osv langs den koselige, lukseriøse og innbydende hovudgata. Vi gikk rett fra toget og ned til stranda, som var ei veldig fin sandstrand. Etter nåkken timer med bading og slikking av sol, gikk vi rundt i byen og kikka. Emilie og Karoline tok også en karusell på et lite tivoli ved strandpromenaden, koselig :)
Utpå ettermiddagen tok vi toget tilbake til Nice igjen, med meg og Karoline i bøttekottet ;) Kvelden avslutta vi på Indisk restaurant, med chicken butter, nam nam :)

Monaco!  

Idag tok vi turen til Monaco, en togtur kun 20 minutt unna Nice. Vi blei møtt av plaskande regn, lyn og torden! Uten paraply, kun iført sommertøy, rusla vi rundt i byen (les; staute vestlendingar!).
Reiseblogg bilder
Det var fascinerande å gå langs bratte, høge berg/fjell, der dyre merkebutikker låg på rekke og rad. Lurte på å kjøpe oss en ny Jaguar eller Porsche, men, Skodaen holder litt til ;)
Reiseblogg bilder
Monaco Marinaen er jo et syn for seg sjølv..Her var det kunn fiffen av rikmannsfolket som hadde båtplass.
Tilbake i Nice igjen, blei det litt shopping, i tillegg til hoppeslott og trampoline på Emilie og Karoline :)

Strandliv..  

Reiseblogg bilder
Vår andre dag i Nice tilbrakte vi stort sett på stranda og litt rundt i byen. Vi kosa oss rett og slett :) Stranda i Nice er ikkje ei sandstrand, den er fyllt av runde, mellomstore steiner. Egentlig ganske greitt når en reiser med småfolk, slepper at dei drar sand med seg overalt :)

Nice, Frankrike!  

Reiseblogg bilder
På vei til Nice

Etter en flytur fra Oslo, via Wien, har vi endelig komt fram til solfyllte, nydelige Nice! Vi landa i Nice kl 14:20, uttafor flyplassen stod han vi leier leilighet av og venta på oss. Bilturen til leiligheten, som ligger midt i smørøyet i Nice, tok ca 15 minutt. Vi kjørte langs den kjente promenaden, sola skinte og temperaturen var ca 25 grader. Det var med andre ord herlig å ankomme Nice :)
Leiligheten ligger midt i sentrum, ca 5 min gange fra promenaden/stranda, og 2 min fra hovedgata.
Vi brukte ettermiddagen og kvelden på å vandre litt rundt i byen og langs promenaden. Monica og Emilie tok seg et kveldsbad på stranda, før vi avrunda kvelden, litt slitne og trøtte etter å ha vært grytidlig oppe (03:30).