Reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie & Karoline

Bilder

Flickr

spinner

Blogg fra Mallorca | 2 juli - 15 juli 2014  

Kartet ovenfor er vår "cirka" reiserute. Du kan klikke på kartet for å forstørre det, du kan også dra kartet med å holde venstre museknapp nede, og dra musen.

Foto-session på stranda  

Sola skinner, det blåser litt, og dagane går. Er ikkje så masse å skrive heim om, anna enn at vi har det fint :)

I går hadde vi oss en liten foto-session på stranda, og her er et par av bilda vi tok:
Reiseblogg bilder
Storesøster følger lillesøster

Reiseblogg bilder
En liten dans i vannkanten

Reiseblogg bilder
Portrett av Emilie

Palma de Mallorca  

Reiseblogg bilder
I Palma, med Middelhavet i bakgrunen..

Idag har vi brukt heile dagen på en tur til byen Palma, som er "hovudstaden" på Mallorca, som ligger 1 times busstur unna Alcudia.
Byen, som har ca en halv million innbyggere, er en veldig fin og koselig by, med mange gågater, som florerer med både merkebutikker, kafeer og restauranter. Vi spaserte fra busstasjonen, var innom et kjøpesenter + litt småbutikker og en kafe der vi spiste lunsj. Hovudgata var ei gågate, med små sidegater, som igjen hadde veldig mange flotte butikker. Her var det rett og slett et shopping-mekka! Vi endte alle sammen opp med å kjøpe oss nye sko :)

Godteri-butikker var det heller ikkje mangel på, Emilie koste seg med å beøke dei fleste av dei. Her ser vi bilde av jentene fra en av butikkane:
Reiseblogg bilder
Godteri-butikk i Palma

Gågata endte opp nede ved havna, her ligger også den velkjente katedralen Le Seu, som er en gotisk katolsk katedral. Et veldig flott bygg, omgitt av mange aktiviteter, som gatemusikanter, fotografer og andre kunstneriske innslag. En liten leikeplass var det også, det falt i smak av Karoline (etter å ha vandra innom mange butikker) ;)

Alt i alt kan Palma absolutt anbefalast!

Gamlebyen i Alcudia  

Idag (søndag) har vi vært i gamlebyen i Alcudia, som ligger ca 15 minutts gange fra leiligheten vår. Kver søndag er blir det arrangert marked, der det er massevis av boder som selger alt fra krydder, pølser, frukt og godteri, til vesker osv av den gode skinnkvaliteten som Mallorca (Spania) er kjent for. Her var det masse interessant både for voksne og barn!

Reiseblogg bilder
Emilie, med enorme mengder av godterier bak seg :)

Det var også ei veldig fin kirke som vi var innom, samt mange små, fine gater som vi spaserte litt i, før vi satt på med hest og kjerre ned igjen til havna i Alcudia. Karoline er veldig fasinert over hestane. Vi ser dei daglig her i byen, så det var veldig stas å få sitte på :)

Reiseblogg bilder
Svein Erik og Monica i gamlebyen

Ellers så tilbringer vi en del tid på stranda. Emilie har fått smaken på å lese. Ho har lest ut ei bok på dei 3 første dagane. Karoline elsker å bade! Ho er stort sett i vannet fra vi kjem, til vi går. Ho har også fått smaken på å spille fotball i sanden, så det er jo gøy for begge to (les: pappa) ;)

Det er også en leikeplass rett uttafor døra til leiligheten vår:
Reiseblogg bilder
Familiemorro for heile gjengen

Hasta luego!

Bading, hopping og is!  

Vår første dag i Alcudia går mot slutten. Men først, litt om reisa i går.
Vi starta dagen med å ete en god og lang frokost på hotellet, som låg 5-6 minutt unna Gardermoen.
Flyet blei bittelitt forsinka pga at ei gruppe av bakkemannskapa streika, så det tok litt ekstra tid før vi kom oss opp i lufta. Men det positive med dette var at når vi landa i Frankfurt, blei vi henta med buss, for så å bli kjørt rett bort til flyet vi skulle vidare med, så vi slapp venting her :)

Karoline var i godt humør på turen og syntes det var veldig stas å kjøre både fly og buss. Til tider var det litt kjedelig å sitte i ro så iPaden ble nok en gang redningen:D
På flyet fra Oslo til Frankfurt velta Karoline glasset med brus ut over dressbuksa til fyren ved sia av. Vi kan vel sei det sånn at han var av den gretne typen...hehe, men det gikk no greitt til slutt :) Resten av turen gikk fint.
Emilie fikk ikke med seg noe av dette da hun var langt inni en bok, med musikk på øra og godteri i munnen:)

Leiligheten vi har her nede er veldig bra! Det er 2 soverom, kjøkken, stue og bad. I tillegg er det en kjempestor terasse, det er i topp-etasjen i bygget, så utsikten er fin. Dette passer oss veldig bra, slik at vi kan nyte sola mens Karoline tar seg en blund på dagen, i tillegg til å sitte ute på kveldane og kose oss :)

Vår første dag her nede brukte vi på stranda, samt å gå litt rundt i byen og gjere oss kjente. Alle har bada og kosa seg og kjørt litt karuseller.

Her ser vi et bilde av Karline ute i Middelhavet:

Reiseblogg bilder
Karoline koser seg i Middelhavet

Og her er en video av både Emilie og Karoline på trampoline, dette var veldig morro :)Snakkes!

Hytte på Hafjell før Mallorca  

Vi var så heldige å få låne hytta til tante Else Berit og Anders nåkken dager før vi skal reise vidare til Mallorca. Hytta ligger på Mosetertoppen, som er i toppen av ski-anlegget på Hafjell, kun 25 minutt unna Lillehammer.

Fredag brukte vi til å kjøre østover. Vi stoppa både i Stryn og Lom, litt is-pauser måtte til i det flotte sol-været :) Karoline var en drøm i bilen, ho sov kun i en times tid, men kosa seg med storesøstra i baksetet! På kvelden blei det taco-kos på hytta :)

Lørdagen reiste vi til Lillehammer. Gågata midt i byen var veldig fin, med mange interessante butikker, gate-musikanter og andre morsomme ting, som for eksempel en rosa traktor, som Karoline syns var veldig gøy! Her ser dåkke ho kosa seg:

Reiseblogg bilder

Idag, søndag, har vi tilbrakt dagen i Hunderfossen Familiepark. Her var det masse gøy for både store- og lillesøster. Emilie kjørte karusell, mens Karoline kjørte traktor :) Det var en fin og koselig park, med mange troll og eventyrprega innslag bra gjennomført i heile parken.

Reiseblogg bilder
Emilie og Monica på Mosetertoppen, 805 meter over havet. Gullbrandsdalen i bakgrunnen

Mandag venter Lillputthammer og leikeland på oss, før vi reiser vidare til Gardemoen på tirsdag, og Mallorca på onsdag. Alt i alt, fine dager på oss :)