Reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie & Karoline

Bilder

Flickr

spinner

Blogg fra Vietnam & Thailand | 1 januar - 30 januar 2008  

Kartet ovenfor er vår reiserute. Du kan klikke på kartet for å forstørre det, du kan også dra kartet med å holde venstre museknapp nede, og dra musen.Klikk her for å sjå alle bildene fra Asia

En siste blog  

Nå sitter vi i Amsterdam, Schipol flyplass og venter på siste flyet hjem. Vi er slitne nå, etter 13 timers flyving + masse venting på flyplasser. Tenkte å skrive en siste blog om de siste dagene i Bangkok.

I går, tirsdag, var vi på en 12 timers utflukt rundt Bankok. Vi og en gruppe australiere, veldig hyggelige folk som vi fikk god kontakt med. Vi var på "The floating market" hvor vi kjørte longtailbåter i de trange kanalene. Stedet er bygd opp av kinesere for 65 år siden og til dags dato er halvparten av innbyggerene der fortsatt kinesere. På markedet selges det frukt, grønnsaker, mat, suvenirer og ja, alt mulig!! Det er mange turister som besøker stedet hver dag så de var rimelig innpåslitne. De lever veldig fattigslig i dette området og man merker stor forskjell fra Phuket , noe som ikke er så rart siden det området er gjennomsyret av turisme.
Videre dro vi til "River kwai" broa, den ble bygget av krigsfangene som Japan hadde under andre verdenskrig. Der spiste vi lunsj på en veldig lokal restaurant, uten å utdype det noe særlig..

Etter dette dro vi til Tigertempelet, hvor vi fikk vandre i det frie området hvor munker og dyr lever side om side. Det minner litt om en dyrepark, med den vesentlige forskjellen at dyrene går fritt rundt. Her har de flere tigre, derav navnet. Vi fikk klappe og kose med flere av de, og det var en gøy opplevelse!:) Spesielt de små var utrolig søte! De var bare 4 uker gamle. De største tigrene var festet med lenker til påler i bakken for sikkerhetsskyld. Køen for å ta bilder med de var veeldig lang!! 1 time i kø i solsteiken gadd vi ikke så vi koste oss heller med de medium store tigrene? :)
Munkene kan ikke kommunisere med damer eller være for nær de så det var guider rundt oss som passet på. I tillegg måtte vi dekke til naken hud, og for oss med singlet betø det genser utenpå mens vi var der inne. Jeg sier bare VARMT! Uansett så var dette en veldig opplevelsesrik dag som var verdt 12 timers intens farting!:)

Vi var lettet da vi kom oss hjem til hotellet igjen, for sjåføren vår var en villmann bak rattet! Det er jo de fleste thaier men han her var ille!! Bilen hadde selvfølgelig ikke bilbelte, det er et fremmedord i thailand. Fartsgrenser finnes ikke så her er det bare å gi gass, 120-130 var ikke uvanlig. I tillegg kjørte han forbi HELE tiden, mens mobilen ble flittig brukt! Jeg tok meg selv i å tenke på traumemottaket her i landet, og ble bekymret ved tanken. Jeg kan aldri tenke meg at det er noe særlig bra organsisert. Men det slapp vi heldigvis å oppleve!!:)

Denne ferieturen har vi tatt 12 flights, bodd på 10 forskjellige hotell og reist på masse turer. Det skal med andre ord bli deilig å komme hjem og slappe av litt igjen :)
Vi gleder oss til å se alle igjen, og vi har satt stor pris på alle kommentarene dere har skrevet! Gøy at dere ville følge med oss på reisen!:)

Hilsen Monica, Svein Erik og Emilie!

Goodbye Phuket  

Reiseblogg bilder

Hei igjen!:)

Vi nyter nå de siste dagene i varmen. Vi koser oss på stranden om dagene (Kata beach) og kveldene går med til å tråkke rundt å titte på livet før vi spiser herlig thaimat og får kroppsmassasje, det var veldig deilig!:) Det kostet 40 kr for en time, ingenting å si på det!:)

Lokalet var innbydende med avslappende musikk, levende lys og eteriske oljer, overraskende bra!

Vi var skikkelig skeptiske pga opplevelsen fra Vietnam, men det er en annen historie.

Ellers så er vi rimelig lei av å høre "tjenare", "From Sweden?" og "hur mår ni" hver gang vi passerer en bod. Vi føler ikke at vi er i Thailand da nei..Svein Erik holder snart på å slå ned dresselgerene, de er max innpåslitne!! Men sånn er det når man er på turiststeder. Emilies faste kommentar er: "koffor masa dei sånn på oss heile tiden?" hehe:)

Fruktmarkedet i Patong er vi ofte innom på vei hjem fra stranden. Det er mye god frukt og spise her, mye vi ikke vet navnet på men som smaker godt. Veldig forfriskende i varmen. Vi har lagt ut bilde av det.

I dag skal vi slappe av ved bassenget, før flyet til Bangkok går utpå ettermiddagen. Vi har en avtale med skredderen vår der, så det blir litt å gjøre utover kvelden.

Det skal bli deilig å komme til Bankok igjen, bli kvitt de H******* selgerne!! hehehe :)

------------

Astrid: Det er Svein som tok det blinkskuddet av Emilie og palmene, det ble skikkelig stilig!!:) Det er gøy med unger for de gjør bare akkurat det som faller de inn uten å posere, blir bra bilder av sånt! Svein har vært i militære og derfor skutt sin del, jeg skylder på det i forhold til gode resultater! hehe. Det var gøy å skyte, men herregud så det rykka i hånda når jeg fyrte av skuddet! Veldig gøy å prøve!!:) Kjørte firhjuling gjorde vi også, kjørte så støvskyen sto bak oss, hehe, Følte meg som en av gutta der en stund! Artig artig!:) Håper du varmer opp været til vi kommer igjen, avtale??:)

Stig: Hei,Takk for hilsen:) ja, vi koser oss i varmen, asia er en spennende opplevelse! Det er faktisk overaskende ra! Det tok meg lang tid å tørre å holde den slangen, men jeg bare bestemte meg for at jeg skulle tørre! Blikket på bildet sier vel sitt om hvordan det var, hehe. Dere har tatt masse fine bilder, det ser ut som om karibien er et godt reisemål! Noe du anbefaler? Ja, tenk, hva blir neste reisemål?:) Drømme, drømme..

Mamma: Så flink du var nå!:) Jeg tenkte på å kjøpe med en slange hjem til deg siden du er så inderlig glad i de, hehe, men det ble noe annet fint istedet. Klart jeg skal kjøpe med orkide til deg:) Du skulle ha vært på den orkidefarmen, det var utrolig nydelig!! jeg har tatt masse bilder:) Blir veldig koselig å se dere igjen!:) Klem til dere.

Mona: Ja, dette kommer til å bli litt av et album! jeg har ikke satt inn Roma bildene enda heller..Men man har jo sånt å gjøre på mørke vinterkvelder. Vi har utnyttet tiden bra synes vi. Om å gjøre å få med seg mest mulig, du vet jo hvordan det er! hehe. Det er mye å finne på hvis man bare undersøker litt. Fått svar fra reisefølget ditt?? Den kongekobraen var medium stor, de største blir faktisk 6 meter og de kan stå 2 meter opp før de biter eller spytter. skremmende!! Det er mye slanger her fikk vi beskjed om. Vi måtte passe oss på kveldstid osv. Lovely! Regner med du har svart på face`n så spør jeg ikke mer her:)

Pappa: Hei!:) bare hyggelig! Tok lang tid før postkortene kom fram. Vi har det altfor bra til å lengte noe særlig hjem, men det blir jo tros alt godt å komme hjem også:) Emilie gleder seg til å møte veninnene sine igjen på skolen. ja, vi har opplevd mye på denne turen, veldig mye! Dette kan vi leve lenge på!:) Vi skal lage film som vanlig så da skal du få:) Klem

Tez: hello!:) Jeg gjorde det for deg vettu jenta mi! hehe, jeg koste skikkelig med den, ålte hendene mine oppover det herlige rue slangeskinnet, du hadde elsket det!! hehe. Den het Sunbeam-snake, et ganske uskyldig navn. De hadde slangeshow etterpå, skulle virkelig tro at de hadde et stort dødsønske der de herja på med slangene, herregud ass, det var så drøyt!!

Jeg misunner deg ikke kulden noe særlig nei.. Stakkars Philip, håper han snart blir frisk igjen! Du forbereder til barneselskap eller? Du får gratulere Sophia med dagen i morgen da! Store jenta!:) Du må sende meg noen bilder på mail, lenge siden nå!

Petra: Det er gøy å tøye grensene litt vettu, neste gang er det du som koser med slangen! hehehe:)

Vi er heldige som slipper den værste måneden med kulde, det hjelper masse det! Det blir jammen uvant å komme hjem til kulden igjen. Vi gleder oss til å være i leiligheten igjen da og til å se alle igjen!:) Klem fra oss.

I did it !!  

Reiseblogg bilder
Ah, endelig kan eg vende tilbake til Norge med hodet heva, eg har holdt en slange! Endelig har eg klart å overvinne den frykten! Monica holdt den også, Emilie klarte seg med å ta litt på den gule slangen i bildearkivet, hehe :) Slapp av bestemødre, den var ikkje giftig ;)

Ellers har vi hatt en veldig bra og innholdsrik dag. For 500 baht hadde vi privat sjåfør heile dagen, med air-condition! Vi kjørte litt rundt på Phuket-øya og fekk sett forskjellige attraksjoner. Slangefarmen var spennande, der fekk vi sett forskjellige kobraslanger og andre giftige skapninger. Dei holdt også et show, der dei kyssa kongekobraen, som "berre" var 3.5 meter lang, en medium-sized som dei sa. Denne har dei ikkje antiserum for, og det tar 10-15 minutt før døden er et faktum..

Reiseblogg bilder
Ellers så var vi innom en apekatt-skule, det likte Emilie veldig godt, ho mata apane med bananer. Vi var også og skjøt med .40 kaliber pistol, det var veldig gøy! Monica fekk 27/50 poeng, og eg fekk 49/50, skryt skryt ;)

Reiseblogg bilder
På vei tilbake var vi innom litt forskjellige ting, en perle-fabrikk, orkidè-plantasje og til slutt en motorcross bane. Vi kjørte 4-hjulinger der, skikkelig artig!

Hørte rykter om at det er snø heime? Her er det over 30 grader..husker ikkje om eg har nevnt det før..? ;)

Patong Beach  

Vi har nå forlatt Thalang, og har ankommet Patong. Siste kvelden i Thalang tilbringte vi på Surin beach, ca 10 min fra hotellet vårt. Her satte vi oss ned på en veldig koselig restaurant som lå på stranda. Det var så koselig med levende lys og en romantisk atmosfære med sjøen i bakgrunnen, de spilte deilig chillout musikk, og palmene var lyst opp, veldig bra! Vi ble kjent med et par fra New York der, som vi spiste med og ble sittende med utover kvelden. Veldig hyggelige folk!:) Ikke minst var det gøy å utveksle erfaringer om turene vi hadde hatt alle sammen.
I går dro vi til Kata beach ( 15 min fra Patong)og møtte Solveig, Hilde, Reidun og Isabelle (studieveninner av meg). De er på en tre ukers tur her i Thailand, så vi klarte å få til et møte før veiene våre gikk i forskjellige retninger igjen. Det var en veldig koselig dag med strandliv, middag og litt vin:) skulle gjerne hatt flere dager sammen!

I dag har vi vært på Patong beach, en fin strand med utrolig ekkelt vann, pissegult, uten å overdrive!! I morgen stikker vi til Karon beach, som etter det vi hører skal være mye bedre!:)
Ellers så har Emilie fått braids i dag og ble veldig fin!:) så nå er hun en stolt liten frøken på stranda!:)

Oddvar: Foretrekker nåkken og tredve grader forran slaps og mørke ja :) 4-5 kroner for en øl er jo gdeit også :) Sitter og kvelver nedpå en Singha no, herrlich :)

Dieter: Kaffeslabras? hehe, ja, trur du vi reiser rundt kloden uten å involvere oss i lokale kaffeslabras ;) Kas bilde meiner du egentlig? Kaffeen her nede er ikkje nåkke god, det går stort sett i kokt vann + Nescafè..

Astrid: Vi så ikke noe mushroms, har dere trente øyer for sånt eller? hehe, noe du ikke har fortalt med??:) satser på at Karon beach er bedre, det ser sånn ut ihvertfall. Da stoler vi på Borghild! Jeg var online under det håndkleet, måtte jo oppdatere bloggen, hehe. Digg med Egypt!!:) Hører det snør hjemme, huff!!!! tipper det blir rimelig brå overgang etter dette! hehe

Phuket  

No har vi komt til Phuket området, egentlig skulle vi ikkje komt hit før på mandag. Men vi fekk rett og slett nok av dei F.... bungalowane i Krabi! Strømmen gikk, dåkke kan sjølv tenke dåkke kordan det er å bu i et murhus (ikkje det vi tenkte heller når det heiter bungalow) i 32 grader, UTEN air-condition i 24 timer. Blei ikkje så masse søvn den natta nei..dessuten var det ikkje reinhold der. Så vi fant ut at vi stakk til Phuket litt tidligare. Vi hadde uansett fått med oss det meste å gjere i Krabi.
Siste dagen i Krabi var vi på elefant-trekking i jungelen, det var veldig spennande. Vi såg mange forskjellige dyr der, aper, svære edderkopper, store sommerfugler, firfirlser og mange rare insekt. Vi var litt skeptiske i starten, mens vi satt der på elefanten. Det vingla litt vel masse sidelengs til tider, og kvaliteten på ting og tang her nede har en tendens til å ikkje alltid være den beste. I tillegg så ville ikkje elafanten gjere som føraren sa heile tida så det blei en liten maktkamp der ei stund som føraren heldigvis vant. Etterpå fant han fyren som ledet elefanten ut at han skulle ha seg ein pissepause, så han bare stakk mens vi satt forlatt oppå elefanten, som farta målbevisst inn i jungelen. Då var vi ganske bekymra!! Men han kom tilbake og alt gikk fint!:) det var med andre ord ein interessant tur! hehe. (Vi var ikkje aleine, det var mange andre turister der og, som rei bak oss, det hjalp jo litt).

No er vi på et kjempefint hotell, ca 25 min fra Phuket by, Thalang heiter det her. Det er en liten plass, vi blir her til mandag, då skal vi vidare til Patong også til Karon.
Båtturen fra Krabi til Phuket var litt merkelig også. Etter ca 10 min, stopper plutselig båten (som var overlasta etter vårt syn), det blåser endel, det har nettopp regna voldsomt. Absolutt ingen info om ka som skjer (som vanlig), båten berre ligger og gynger i dønningane og den bikka mot den eine sida. Plutselig er det en mann på taket av båten, før vi ser en større båt kjem og legger seg inntil vår båt, og vi blir "jaga" over på den andre båten, og turen fortsetter, null informasjon!Astrid: Vietnam var veldig spennende og fasinerende, skal du til Thailand, så bør du absolutt få med deg Vietnam også! Jeg har svart deg på facebook. Takk for info:) Ja, litt dårlig må vi ha det mener du, hehe. skjønner!:) Har du planlagt noe mer ang Mars da? Det nærmer seg jo. Du sjekker bloggene før facen? den er gudd vettu, som seg hør og bør! hehe

Therese: Hei!:) ja, det kan jeg tnke meg. Føler med deg i kulden! Men tenk på i April da er det jeg som misunner deg, big time!:) Ikke lenge til det! Ungene kommer til å elske det! Emilie storkoser seg her, hun er en badenymfe ass! Hun kommer bare opp av bassenget hvis vi lokker med is, hehe.

Bjørn Inge: Gleder meg til å rocke igjen eg og! Må følge med på ebay etter slagverk når eg kjem heim igjen.

Svein Jarle: Eg fant han, trur eg, ga han en skikkelig ørefik! Får berre håpe det var riktig person då ;) hehe, neida:)

Men no må eg gje meg her, eg ligger ved bassengkanten med håndkle over hodet og fram til laptopen, ellers ser eg ingenting i sola. Svetten renner!!!! På tide å hoppe uti det deilige vannet :)
Kos dåkke! snakkes :)

PS! Nye bilder på linken under kartet igjen ;)