Reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie & Karoline

Insta

Flickr

spinner

Rainbow Beach og Fraser Island  

Reiseblogg bilder

Rainbow beach

No har vi vært på verdens største sandøy, Fraser Island. Dagen starta med at vi blei henta med en 4wd Toyota i Noosa Heads. Bak rattet satt en blid og fornøyd Aussie, Graham. Det var 7 andre med i bilen og, 2 jenter fra Glasgow, 1  fra Ottawa, 2 kjipe tyskera, 1 fra Sveits og 1 Svenskitalienar :) vi fant fort tonen! 
Etter ca en halvtime svinger vi av hovudveien, og kjem ned på stranda. Det viser seg at mesteparten av bilturen blir på strender, både på fastlandet og ute på Fraser Island. Det var herlig å sitte i bilen med vindua på vidt gap, havbrisen strømmande inn, for så å nyte utsikten ut mot bølgene og havet, mens vi er omgitt av sand i alle andre retninger, herlig!

Reiseblogg bilder

Bilen vår på "the beach highway" :)

Vi stoppa i Rainbow Beach for en times lunsjpause. Dette er en populær, liten surfeby som ligger ca 10 min unna ferjeplassen til Fraser Island. Eg (Svein Erik) spiste verdens beste hamburger her, heimelaga, saftig og god :) Så handla vi litt småting, før vi kjørte til en ganske så annerledes ferjekai (sjå bilde under). Ferja la til direkte på stranda, slengte ned baugen, og vi kjørte på. 

Reiseblogg bilder


Etter 15 min, var vi framme på øya. Første stopp på øya var Lake Wakoobo, en liten innsjø som låg ca 30 minutts gange igjennom bushen fra stranda. Innsjøen, som er ferskvann, har blitt til ved at sand har blåst og forflytta seg, og på den måten stengt av for vannets utfartsvei. Etter å ha gått over nåkken fantastiske sanddyner, kom vi fram til vannet. Varme og svette, var det utrulig deilig i stupe ut i vannet! Vi var ikkje aleine i vannet, det var også kattefisk der, i tillegg til småfisk som likte å spise død hud av føttene på turistane :)

Reiseblogg bilder

Etter dette, kjørte vi et stykke nodover på øya, for å sjå på et skipsvrak som har ligget der sia andre verdenskrig. Det blei brukt til å frakte såra soldater tilbake til Australia og New Zealand, før det blei tatt av en storm, og enda sin siste ferd her. Bilde av vraket:

Reiseblogg bilder

På kvelden kjørte vi til området vi skulle campe. Det lå i skogen like ved stranda. Vi innlosjerte oss i teltene og begynte å lage felles mat på camp-kjøkkenet. Vi var mange kokker og samarbeidet gikk bra, så innen 1 time var vi gode og mette og kunne kose oss med aldri så lite vin:) Graham hadde mange røverhistorier på lur, så latteren satt løst og stemningen var god!

Reiseblogg bilder

Matlaging i campen, god stemning!

Tidlig neste morgen bar det avgårde ut i den vakre regnskogen. Med dingoene luskenes rundt fikk vi klare instrukser om hva vi skulle gjøre om de kom for nære (det gjalt for hele øya). Lydene var høye, luftfuktigheten merkbart endret og sanseinntrykkene sterke der inne. En spennende og flott opplevelse!
Videre dro vi til Lake McKenzie, den vakreste lagunen du kan tenke deg, med krystallklart vann, hvit puddersand, vakker regnskog rundt og en harmonisk atmosfære. Bare synet av den var verdt 30 min med super humpete kjøring over sand, røtter og hull for å komme oss dit. Vi bada og kosa oss i et par timer, før vi spiste felles lunsj i det fri, og vendte snuten tilbake mot stranda og veien hjem.

Reiseblogg bilder

Emilie og Monica slapper av i Lake McKenzie

No (lørdags morgen) sitter vi på bussen på vei til Brisbane flyplass. Denne gangen for å fly litt lenger nord, til Prosperpine, som er flyplassen som ligger nærmast Airlie Beach. Vi er spente på å sjekke ut båtturane til Whitsundays, som blir arrangert fra derfra.

Legger ut denne bloggen fra Airlie Beach. Vi har akkurat bestilt oss båttur til Graet Barrier Reef, som blir i morgen. Så har vi også bestilt oss en båttur til Whitsundays øyene på onsdag. Ellers er dette en herlig liten strandby som er lett å like! :))

Har lagt ut mange nye bilder, for å sjå alle:
Her kan du sjå alle bildene fra Australia

Sola skinner, livet er fint :)
Hilsener fra alle 3 "down under"!

Om oss

Hei! Du leser no et bloginnlegg i reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie og Karoline.


Tilbake til hovedbloggen

Tilbake til toppen