Reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie & Karoline

Insta

Flickr

spinner

Great Barrier Reef  

Reiseblogg bilder

For en fantastisk dag dette har vært! Onsdag var vi 9 timer ute på havet, nærmare bestemt, Great Barrier reef!! :) Det korallrevet vi besøkte het "knuckle reef lagoon". Vi ble kjørt til Abel Port Marina, som er båthavna i Airlie Beach. Her blei vi sjekka inn, og vist ut til båten vår, som var en 3-etasjers katamaran. Turen ut mot mot korallrevene i Great Barrier Reef, tok nærmare tre timer. Men det var ikkje nåkke problem, då det var litt underholdning, informasjon og ikkje minst soldekk på toppen av båten :) Han eine guiden trur eg må ha vært medforatter til Seinfeld manusa, han var hysterisk morsom :)

Reiseblogg bilder

Eg og Monica meldte oss på dykking. Vi måtte gjere det separert, i og med at Emilie var for ung til å være med på dette (aldersgrensa var 12 år). Monica var førstemann ut. Det blei delt opp i grupper på 2 personer per instruktør. Vi fikk 15 min opplæring før det bar ut i havet. Instruktørene var selvfølgelig erfarne og godt trente til å lære oss det vi måtte vite. Monicas instruktør fikk også øvd seg på diverse nedroings-teknikker, he he, da ho kjente på klaustrofobiske følelser langt under havets overflate. Men det gikk bra, alle ble godt tatt vare på:) Hver dykketur tok 45 min. Imens Monica var nede og dykka blandt klovnefiskane og nåkken av dei andre rundt 200 fiskeartane som var i denne delen av revet, så var eg og Emilie på snorklingstur :) Det var laga til bøyer, med tau imellom, slik at vi enkelt kunne navigere oss fram og tilbake. Det var en veldig sterk strøm der idag, guidane sa også at det var meir enn normalt. Merka det godt om eg slapp tauet, det var såvidt det gikk framover når eg brukte alle mine krefter til å snorkle meg framover. Emilie syns det var veldg spennande å sjå på alle fiskane og korallreva. Spesielt gøy var det med alle dei rare fargane og kule mønstrene på alle fiskane som svømte rundt oss :)

Reiseblogg bilder

Litt seinare var det min tur til å dykke. Det var en deilig opplevelse å bli vektløs under vannet. Vi dykka ned til ca 6 meters dyp, det var 3-15 meters dybde i området. Det var en artig opplevelse å være kun centimetere ifra alle koralldyrene (150 forskjellige korallarter fantes i det området). Ja, det er dyr, ikkje planter. 
Etter en god lunsj i sola på båten, var det på tide å teste vannsklia, som gikk fra den store "platformen" som båten hadde lagt seg inntil. Dette var en fastmontert platform med en masse fasiliteter, som båten ankret seg inntil der ute. Vannsklia gikk fra toppen av platformen, hadde et par svisjer og svosjer før vi plaska rett ned i havet :) Kjempemorro, Emilie digga den! :) 

Reiseblogg bilder

Det var helipad der ute, slik at de som ønsket det kunne fly over revene og ta nydelige bilder. Videre var det to båter vi kunne være med, den ene semiubåt med hvinduer rundt oss, den andre hadde glassbunn. Båtene kjørte rundt og over korallrevene slik at vi fikk sett de fra alle vinkler. Vi hadde også med oss en marinebiolog som ivrig fortalte oss alt hun kunne om marinelivet.

Som dere skjønner var dette en super dag med mange fantastiske opplevelser!:)
Kan anbefales! :p
See ya!!!

Om oss

Hei! Du leser no et bloginnlegg i reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie og Karoline.


Tilbake til hovedbloggen

Tilbake til toppen