Reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie & Karoline

Insta

Flickr

spinner

En siste blog  

Nå sitter vi i Amsterdam, Schipol flyplass og venter på siste flyet hjem. Vi er slitne nå, etter 13 timers flyving + masse venting på flyplasser. Tenkte å skrive en siste blog om de siste dagene i Bangkok.

I går, tirsdag, var vi på en 12 timers utflukt rundt Bankok. Vi og en gruppe australiere, veldig hyggelige folk som vi fikk god kontakt med. Vi var på "The floating market" hvor vi kjørte longtailbåter i de trange kanalene. Stedet er bygd opp av kinesere for 65 år siden og til dags dato er halvparten av innbyggerene der fortsatt kinesere. På markedet selges det frukt, grønnsaker, mat, suvenirer og ja, alt mulig!! Det er mange turister som besøker stedet hver dag så de var rimelig innpåslitne. De lever veldig fattigslig i dette området og man merker stor forskjell fra Phuket , noe som ikke er så rart siden det området er gjennomsyret av turisme.
Videre dro vi til "River kwai" broa, den ble bygget av krigsfangene som Japan hadde under andre verdenskrig. Der spiste vi lunsj på en veldig lokal restaurant, uten å utdype det noe særlig..

Etter dette dro vi til Tigertempelet, hvor vi fikk vandre i det frie området hvor munker og dyr lever side om side. Det minner litt om en dyrepark, med den vesentlige forskjellen at dyrene går fritt rundt. Her har de flere tigre, derav navnet. Vi fikk klappe og kose med flere av de, og det var en gøy opplevelse!:) Spesielt de små var utrolig søte! De var bare 4 uker gamle. De største tigrene var festet med lenker til påler i bakken for sikkerhetsskyld. Køen for å ta bilder med de var veeldig lang!! 1 time i kø i solsteiken gadd vi ikke så vi koste oss heller med de medium store tigrene? :)
Munkene kan ikke kommunisere med damer eller være for nær de så det var guider rundt oss som passet på. I tillegg måtte vi dekke til naken hud, og for oss med singlet betø det genser utenpå mens vi var der inne. Jeg sier bare VARMT! Uansett så var dette en veldig opplevelsesrik dag som var verdt 12 timers intens farting!:)

Vi var lettet da vi kom oss hjem til hotellet igjen, for sjåføren vår var en villmann bak rattet! Det er jo de fleste thaier men han her var ille!! Bilen hadde selvfølgelig ikke bilbelte, det er et fremmedord i thailand. Fartsgrenser finnes ikke så her er det bare å gi gass, 120-130 var ikke uvanlig. I tillegg kjørte han forbi HELE tiden, mens mobilen ble flittig brukt! Jeg tok meg selv i å tenke på traumemottaket her i landet, og ble bekymret ved tanken. Jeg kan aldri tenke meg at det er noe særlig bra organsisert. Men det slapp vi heldigvis å oppleve!!:)

Denne ferieturen har vi tatt 12 flights, bodd på 10 forskjellige hotell og reist på masse turer. Det skal med andre ord bli deilig å komme hjem og slappe av litt igjen :)
Vi gleder oss til å se alle igjen, og vi har satt stor pris på alle kommentarene dere har skrevet! Gøy at dere ville følge med oss på reisen!:)

Hilsen Monica, Svein Erik og Emilie!

Om oss

Hei! Du leser no et bloginnlegg i reisebloggen til Svein Erik, Monica, Emilie og Karoline.


Tilbake til hovedbloggen

Tilbake til toppen